Van Den Bor

Huisstijlontwikkeling
Communicatiemiddelen
Design & Concepting
Kipproduct

Aanvraag

Co-Creatie Buro is gevraagd een huisstijl te ontwikkelen voor de introductie van de ‘comfort kip’. Van Den Bor zoekt hierbij ook een geschikte mix van communicatiemiddelen.

Realisatie

Co-Creatie Buro ontwerpt een logo en website die aansluit bij de huisstijl van Van Den Bor. Via een nieuwsbrief inclusief flyer en raamstickers zijn de wederverkopers getriggerd.

De betere kip keuze

Al drie generaties lang is Van Den Bor Pluimveeslachterij B.V. een modern gespecialiseerd bedrijf dat kwaliteit als traditie heeft. De slachterij denkt mee over een antwoord op alle relaas rondom kiloknallers als de plofkip. Met de introductie van een verbeterde kip dragen zij bij het aan bewustzijn omtrent gezondheid, dierenwelzijn en duurzaamheid.

Comfort kip
De comfort kip leeft langer en is een langzaam groeiend ras met meer leefruimte. Daarnaast krijgt de kip meer daglicht, 100% plantaardig voer en beschikken de kippen over extra afleidingsmateriaal zoals balen stro. De comfort kip is geen biologische of scharrelkip, maar het is wel een kip die onder betere omstandigheden heeft geleefd.

Co-Creatie Buro ontwerpt en realiseert de communicatiemiddelen waarmee de kip naar de doelgroep en wederverkopers geïntroduceerd is. Zo is er een passend logo ontworpen. Door middel van de kleurkeuze en de zonnestralen krijgt het logo een vrolijk karakter. Met behulp van bijpassende icoontjes zijn de verbeterde aspecten vertaald. Op alle communicatiemiddelen is zo duidelijk op welke manier Van den Bor de leefomstandigheden van de kippen verbetert. Bijvoorbeeld op de nieuwe website en in de flyer. Met behulp van een nieuwsbrief is de comfort kip aangekondigd. Deze is verspreid onder de klanten van Van den Bor. Daarbij ontvangen zij ook flyers en raamstickers voor in de winkel.

Zusterorganisatie GT Reclame verzorgt de signing van de vrachtwagen van Van den Bor.

SEE MORE CASES:

cocreatie buro logo

Het bureau voor visuele marketing en communicatie met een grote liefde voor retail.