Iboma

Concept en design
3D impressie
Vlekkenplan
Showroom experience

Aanvraag

Ontwikkel een creatief en inspirerend concept en 3D impressie voor onze showroom, die dient als ontmoetingsplek: ‘Het Creatium’.

Realisatie

Co-Creatie Buro ontwerpt een showroomconcept waar ontdekken en ontmoeten centraal staan, met als doel een effectieve productpresentatie die bezoekers uitnodigt om producten te vergelijken.

Het Creatium

Iboma ontwikkelt en levert en breed assortiment aan constructieve en decoratieve materialen die onder ander geschikt zijn voor wanden, meubilair, stand en industriële toepassingen.  De showroom, ‘Het Creatium’, is de plek waar architect, stand- en interieurbouwers en klanten samenkomen. Hier worden zij door een vakkundig team geholpen bij het creatieve proces en de technische uitvoering. Aan Co-Creatie Buro de taak om de zintuigen van klanten te prikkelen met een inspirerende productpresentatie.

Industrial luxe
Co-Creatie Buro ontwikkelt een uitgewerkt concept en design voor de showroom inclusief vlekkenplan waarin de meerdere functies ‘Het Creatium’ een eigen karakter geven. Van ontmoeten, presenteren, inspireren en beleven tot creëren. Door middel van ruwe materialen als staal, beton en blank hout is het atelier gevoel benadrukt. Daarnaast vormen deze materialen en neutrale basis die gecombineerd kan worden met de veelzijdige en kleurige collecties van Iboma. Ook sluiten de functionele materialen aan bij de huidige trends. Met onder andere verrijdbare, roteerbare en afsluitbare kasten en verschuifbare panelen. Deze functionaliteit maakt de showroom flexibel veranderbaar. Dit biedt de mogelijkheid om bezoekers keer op keer met originele elementen te verrassen. Het resultaat is een inspirerende ruimte met een industriële en luxe look en feel.

Belevende hotspots
Door middel van diverse hotspots in de ruimte is de beleving gestimuleerd. Bij de hotspots zijn de nieuwste trends en materialen gepresenteerd om bezoekers te inspireren. Zo is er een wand gevuld met verschillende materialen en inspiratiebeelden om de eindklant een goed advies te kunnen bieden. Centraal in de ruimte staat de creatietafel waar een interactief scherm de bezoeker verrast met een originele manier om een ontwerp samen te stellen. Met behulp van de bar is het belangrijkste ontmoetingspunt een relaxte en ongedwongen plek waar architecten, stand- en interieurbouwers en klanten samenkomen.

“Zeer tevreden over het concept en het Creatium wordt intensief gebruikt.”
– Martijn van Dooijeweert

Nadat Co-Creatie Buro het concept en de 3D impressie verzorgt, gaat Iboma zelf aan de slag met de uitvoering.

SEE MORE CASES:

cocreatie buro logo

Het bureau voor visuele marketing en communicatie met een grote liefde voor retail.